Trei localități hunedorene primesc bani prin Valul Renovării pentru cinci proiecte

Cinci localități hunedorene vor beneficia de fonduri prin Valul Renovării. Ministerul Dezvoltării finanțează 101 noi investiții, în 68 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 696.571.757,75 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 35 noi proiecte, în valoare totală de 375.555.315,44 lei, depuse de 15 autorități locale pentru reabilitarea, modernizarea și  eficientizarea energetică a unor instituții publice și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 66 de noi proiecte, în valoare totală de 321.016.442,31 lei, depuse de 53 de autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice, dezvoltarea unor sisteme inteligente de management urban prin instalarea unor sisteme inteligente de afișaj în stațiile de îmbarcare a călătorilor, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde prin amplasarea punctelor de încarcare a vehiculelor electrice.

Localitățile hunedorene care primesc bani

Localitățile hunedorene cărora li s-au aprobat proiectele sunt Deva, Petrila și Vața de Jos. Deva va primi fonduri pentru „Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 9B, Aleea Transilvaniei din Municipiul Deva” – contract peste 3 milioane de lei; „Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 61- strada Bejan din Municipiul Deva” – contract peste 8 milioane de lei și „Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 66- strada Bejan din Municipiul Deva” – contract de aproape 10 milioane de lei.

Autoritățile locale de la Petrila primesc fonduri pentru proiectul ”Eficientizare energetica cladiri rezidentiale in orasul Petrila – Etapa XV”. Peste 24 de milioane de lei este valoarea contractului.

La Vața de Jos, proiectul finanțat are o valoare de peste 3 milioane de lei și prevede ”Eficientizare energetica a cladirilor rezidentiale multifamiliale – Bloc 56, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara”.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *