Treisprezece cetăţeni din Siria, Libia şi Algeria, depistaţi la graniţa cu Ungaria

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, respectiv de la Sectoarele PF Salonta şi Diosig, au depistat treisprezece cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Libia si Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

În data de 12.09.2020, în jurul orei 23.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul sirian A.H., în vârstă de 23 de ani, conducând un autovehicul marca Ford Ranger, înmatriculat în Germania.

În urma efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, au fost descoperite ascunse în zona destinată transportului de marfă, trei persoane de sex masculin.

Persoanele în cauză  au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 ani, care au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În aceeaşi zi, tot la P.T.F. Nădlac II, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea terminalului de marfă de pe sensul de ieşire din România, la aproximativ 80 de metri de linia de frontieră, doi bărbaţi care se deplasau pe jos spre Ungaria.

Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit şi i-au oprit pe cei doi, iar cu ocazia verificărilor preliminare, au stabilit că sunt cetăţeni din Libia, respectiv Algeria, în vârstă de 23 şi 27 de ani. Cei doi tineri au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge vestul Europei.

Şi poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, judeţul Bihor, au depistat, în data de 12.09.2020, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci persoane ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Grupul este format din cetățeni din Siria, patru bărbaţi şi un minor,  având vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani.

Tot în data de 12.09.2020, dar în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră au depistat în localitatea Şilindru, în urma unui apel telefonic la numărul unic de urgenţă 112, la aproximativ 500 de metrii de linia de frontieră doi bărbaţi şi o femeie, cetăţeni din Libia şi Algeria.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranți pentru șoferul sirian, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.