Triaj epidemiologic în rândul elevilor

Elevii de la toate unitățile de învățământ din municipiul Petroșani vor fi supuși unui triaj epidemiologic. Este o procedură de rutină care este realizată de cei de la Direcția de Asistență Socială din Petroșani, în vedere depistării unor anumite afecțiuni contagioase.

“Legislația în domeniul asistenței medicale școlare prevede acele cabinete medicale școlare pe care le-am preluat în anul 2009. În Petroșani avem doar un singur cabinet medical școlar și un cabinet universitar. La nivelul consiliului local au fost achiziționate servicii și legislația permițându-ne acest lucru, serviciu de triaj epidemiologic și examen de bilanț. Avem contracte cu doi medici de familie și asigurăm unitățile școlare. Seviciile sunt pentru școli, licee și grădinițe”, a declarat Cristina Mraz, director executiv SPLAS Petroșani.

1627 de elevi de la toate unitățile de învățământ din Petroșani vor fi consultați. Triajul epidemiologic se realizează în vederea identificării preșcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată), dar și a altor afecțiuni.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *