Tupeu la maxim. Câte spargeri au dat într-o noapte o bandă de minori

În noaptea de 10/11.12.2018, în jurul orei 02:50, poliţiştii Biroului de Ordine Publică şi Patrulare Lupeni au surprins în flagrant patru persoane care forțau ușa de acces a unui magazin din Lupeni, situat pe bulevardul Păcii, cu intenția de a sustrage bunuri.

Cei patru, toţi din municipiul Lupeni, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru cercetări, asupra lor fiind găsite mai multe bunuri sustrase. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că minorii, în noaptea de 10/11.12.2018, au comis mai multe infracțiuni de furt şi tentative de furt, pe raza municipiului Lupeni.

Poliţiştii au stabilit că minorii au pătruns în interiorul unui autoturism parcat pe Aleea Trandafirilor, de unde au sustras mai multe bunuri (4 încărcătoare, două lanterne, 4 stick-uri de memorie, un dispozitiv GPS), care au fost găsite asupra lor, cu ocazia controlului corporal.

În cursul aceleiaşi nopţi, minorii s-au deplasat pe strada Bărbăteni, unde, cu ajutorul unor chei potrivite, au reușit să pătrundă în interiorul unui alt autoturism,  de unde au sustras o pereche de mănuși, un card de memorie şi o mini-boxă portabilă.

Ulterior, cei patru au forţat geamul unei autoutilitare, din care au sustras un casetofon, după care au spart geamul unui autoturism, iar din interiorul acestuia au sustras 15 lei. De asemenea, prin spargerea geamului, au sustras dintr-un autovehicul monezi de 10 bani (însumând circa 7 lei).

Poliţiştii au mai stabilit că cei patru s-au deplasat pe bulevardul Păcii şi au forţat jaluzelele unui apartament situat la parter, cu intenţia de a pătrunde în locuinţă şi a sustrage bunuri, însă văzând că proprietarul este acasă, au fugit de la faţa locului.

Bunurile sustrase, găsite asupra minorilor,  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, acestea urmând a fi restituite părţilor vătămate.

Activitatea infracţională a celor patru a fost stopată la timp de poliţişti, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat şi efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a minorilor.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le  recomandă posesorilor de autoturisme:

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;
  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.;
  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *