Turcan: Este foarte posibil să ajungem la transformarea Parlamentului într-o fortăreaţă

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a susţinut, joi, că este posibil ca Parlamentul României să fie transformat într-o fortăreaţă, iar presa şi oamenii care vin în instituţie să aibă acces “doar cu avizul şi cu pixul celor care acum conduc majoritatea PSD-ALDE”. Ea susţine că în Parlament este nevoie de o dezbatere reală, fără violenţă verbală şi fizică, iar majoritatea parlamentară să înţeleagă că „nu va putea suprima orice om liber din ţară”.

„Este foarte posibil să ajungem la transformarea Parlamentului într-o  fortăreaţă, unde dumneavoastră, reprezentanţii presei, să fiţi ţinuţi undeva departe de prezenţa nobilă a reprezentanţilor puterii, iar oamenii să aibă acces în Parlament doar cu avizul şi cu pixul celor care acum conduc majoritatea PSD-ALDE. Este înfiorător şi PNL a solicitat respectare drepturilor şi libertăţilor fundamentale, pentru că altfel ajungem să încălcăm exact principiul de bază al aderării la UE, principiul politic al respectării acestor drepturi”, a spus Raluca Turcan.

De asemenea, aceasta a afirmat că Parlamentul trebuie să beneficieze de o dezbatere reală, iar actuala majoritate parlamentară trebuie să înţeleagă că nu poate suprima oamenii liberi din ţară.

“Parlamentul să beneficieze de o dezbatere reală, argumentată, transparentă, astfel încât să primeze forţa argumentelor, nu violenţa verbală şi fizică. Majoritatea actuală şi cei care au confiscat partidele care conduc astăzi România – PSD şi ALDE – să înţeleagă că nu vor putea suprima orice om liber din ţară care gândeşte altfel. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că văd că actuala majoritate pur şi simplu le spulberă aşteptările”, a afirmat Turcan.

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, urmare a protestului de miercuri, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente.

Tăriceanu s-a arătat foarte deranjat de ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament, spunând că sunt funcţionari care probabil nu şi-au făcut treaba.

Preşedintele Senatului a precizat că vor fi reguli stricte atât pentru vizitatori, cât şi pentru jurnalişti, astfel încât cameramanii să nu mai poată să se apropie de parlamentari.

viewscnt

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.