Turcan: PSD rămâne în mod evident cel mai mare duşman al democraţiei şi la fel de intolerant cu libertatea de exprimare ca în anii ’90

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat joi, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură, că acţiunile Guvernului sunt îndreptate împotriva interesului naţional, iar aroganţa PSD şi ALDE a atins cote greu de imaginat.

”PSD rămâne în mod evident cel mai mare duşman al democraţiei şi la fel de intolerant cu libertatea de exprimare ca în anii ’90. Este limpede pentru toată ţara că liderii actualei coaliţii de guvernare aleargă într-o direcţie opusă României. Acţiunile acestui Guvern sunt din ce în ce mai evident orientate împotriva interesului naţional. Se guvernează împotriva cetăţenilor, iar sfidarea şi aroganţa de care aţi ajuns să daţi dovadă au atins cote greu de imaginat. Domnilor absenţi, Dragnea şi Tăriceanu, domnule Tudose, dragi colegi, au mai fost aroganţi cu dosare penale, însă niciunul nu a îndrăznit asemeni dumneavoastră să schimbe legi şi reguli pentru a scăpa din faţa justiţiei sau de eventuale sentinţe”, a declarat Raluca Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a atras atenţia că Dragnea, Tăriceanu şi Tudose vor să se întoarcă „la practici şi modalităţi de operare dinaintea integrării în Uniunea Europeană”.

„Trăiţi cu iluzia că puteţi să umpleţi toate funcţiile publice cu agramaţi şi needucaţi, că puteţi schimba legile pentru a scăpa de propriile dosare, că vă puteţi da proprietăţi de la stat la preţuri derizorii, dar vă faceţi socoteli greşite şi veţi ajunge să daţi socoteală pentru tot ceea ce faceţi în momentul de faţă. (…) Niciun inamic al României nu ar fi reuşit să acţioneze mai eficient împotriva interesului ţării decât o faceţi dumneavoastră. Crimă politică este atunci când, la nivelul comisiilor parlamentare, audiaţi condamnaţii. De ce nu mutaţi comisiile parlamentare direct la Jilava dacă vă preocupă mai mult condamnaţii decât cei mulţi, dacă vă preocupă mai mult audierile fictive decât să faceţi legi pentru popor?”, a conchis Turcan.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.