Turiștii care se cazează la Uricani vor plăti taxă de stațiune

Odată declarată stațiune montană de interes local, la Uricani a fost introdusă o nouă taxă. Este vorba de taxa de stațiune. Aceasta va avea o valoare de 3 lei/persoană/zi.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, s-a instituit taxa specială de stațiune în orașul Uricani. Această taxă reprezintă venit cu destinație specială la bugetul local.

Taxa specială va fi utilizată în vederea dezvoltării infrastructurii turistice și de întreținere a destinației turistice a orașului Uricani și pentru punerea în valoare a patrimoniului turistic din orașul Uricani.

Taxa se va încasa de la persoanele care beneficiază de servicii de cazare în structurile de cazare turistică de pe raza orașului Uricani și a localităților component. Taxa de 3 lei/persoană/zi se aplică persoanelor trecute de 18 ani.

„Pentru plătitorii taxei special de stațiune, care beneficiază de servicii de cazare în structurile de cazare turistică, de pe raza orașului Uricani și a localităților componente, taxa se reține la sursă de către structurile de cazare turistică, care o evidențiază distinct și o înregistrează în contabilitate, separate de pachetul de servicii și nu este purtătoare de TVA”, arată documentul.

În schimb, cei care nu vor depune declarațiile conform termenului stabilit riscă amenzi cuprinse între 1116 lei și 2784 lei.

Potrivit Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, în Uricani funcționează structuri de cazare cu un total de 208 locuri de cazare.

Anul trecut, Guvernul a declarat orașul Uricani ca fiind stațiune turistică de interes local.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.