Ultima defilare a străjerilor din Garda Cetății

Turiştii şi localnicii care se vor afla sâmbătă, 9 decembrie 2017, în Cetatea Deva vor avea ocazia să asiste la ultima defilare din acest an a străjerilor din Garda Cetăţii. Cavalerii vor fi prezenţi, alături de domniţe, pe aleile fortificaţiei medievale începând cu ora 11.00, iar defilarea Gărzii va fi urmată de un spectacol în aer liber, care va oferi vizitatorilor dansuri medievale şi povestea bastionului care domină oraşul.

Pe tot parcursul lunii decembrie, cavalerii din Garda Cetăţii Deva vor participa la acţiuni umanitare organizate în toate zonele judeţului, în beneficiul copiilor defavorizaţi.

“Este un obicei pe care îl păstrăm în fiecare an, în perioada sărbătorilor, şi împlicăm în aceste acţiuni din ce în ce mai mulţi prieteni. Străbatem judeţul de la un capăt la altul pentru a oferi copiilor mai puţin norocoşi decât ai noştri pachete cu alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte, provenite, în cea mai mare parte, din donaţii. La fiecare întâlnire, copiii sunt curioşi să afle povestea noastră, a străjerilor, dar şi istoria Cetăţii”, a explicat şeful Gărzii Cetăţii, Cristian Stan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *