Ultransilvania, eveniment unic în România

Ultransilvania este un eveniment unic în România creat pentru toți cei care doresc să îmbine alergarea cu istoria. Desfășurat în totalitate pe șosea, pe distanța de 105,7 kilometri, ultramaratonul leagă cele mai importante puncte istorice ale județului Hunedoara: Cetatea Devei, Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa Regia.

“Sarmizegetusa Regia, este locul unde toți atleții care pleacă în cursă doresc să ajungă, linia de sosire a Ultransilvania. Ultransilvania este un eveniment unic în România creat pentru toți cei care doresc să îmbine alergarea cu istoria”, arată organizatorii.

Specificul românesc al cursei îi poartă pe participanți într-o atmosferă prietenoasă de la modernism la epoca medievală, prin istoria cetății și castelului, satul românesc, prin pădurile răcoroase și malul apelor până la originea neamului românesc din cetatea dacilor.

Startul competiției va fi din Cetatea Devei, pe 26 iulie, la ora 23 și are traseul următor :

Deva, Almașu Sec, Popești, Almașu Mic, Pestișu Mare, Castelul Corvinilor, Hunedoara, Nădăștia de Sus, Nădăștia de Jos, Călan, Streisângeorgiu, Ocolișu Mic, Ludeștii de Jos, Costești, Grădiștea de Munte, Sarmizegetusa Regia.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *