Un autobuz a luat foc în giratoriul A1

Mai bine de jumătate de oră s-a circulat cu dificultate la intrarea de pe autostradă pe podul de la Șoimuș după ce un autobuz a luat foc în giratoriu. Pompierii au intervenit cu două autospeciale.

Autobuzul care face ruta Brad-Deva a luat foc în mers chiar la intrarea în giratoriul autostrăzii. Speriați, pasagerii s-au năpustit către ieșire. “Nu știu de ce a luat foc, era mare înghesuială, se înainta greu și deodată am simțit miros greu de fum. Am fugit afară cu toții, șoferul săracul ne-a dat actele, casa de marcat să le scăpăm de foc”, povestește una dintre pasagere.

“Eram șapte oameni înăuntru. Ne-am speriat, cum nu, când am vazut că a luat foc! Am fugit să ne salvăm cu bagaje, fiecare cu ce avea. Eu am pus mâna și l-am ajutat pe șofer să stingă din flăcări cu stingătorul din dotare”, spune un bărbat. Echipajele de poliție au asigurat zona în timp ce angajații ISU interveneau cu două autospeciale: “Am fost anunțați că un autobuz care circulă pe ruta Brad-Deva a luat foc. Am intervenit cu două autospeciale și am stins incendiul. Operațiunea a durat efectiv vreo zece minute. Nu avem victime, pasagerii s-au autoevacuat. Din primele cercetări, se pare că este un scurtcircuit de vină”, spune plutonier adjutant sef Marcel Maier, șef tură pompieri ISU Deva. Autobuzul aparține firmei BV Dasler, iar fiecare dintre pasageri s-a descurcat pe cont propriu să ajungă la destinație din locul unde au fost nevoiți să coboare.

Laura OANĂ

vezi și: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *