Un avion SPARTAN a fost trimis pentru stingerea incendiului din zona Buceș-Vulcan

Un avion al Ministerului Apărării Naționale va interveni la stingerea incendiilor de pădure din județul Hunedoara. Incendiul de pădure din nordul județului Hunedoara se manifestă pe aproximativ cinci hectare de lăstăriș și doborâturi dintr-o pădure de foioase și rășinoase din zona Buceș – Vulcan.

Din dispoziția secretarului de stat șef al DSU, dr. Raed Arafat, pentru localizarea și lichidarea incendiului a fost trimis în zonă un avion MApN SPARTAN.

Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foioase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, se luptă 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici.

Propagarea incendiului este favorizată de vegetația uscată abundentă. În total au fost afectate până acum, aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure.

La stingerea incendiului intervin și pompierii din județul Alba cu 1 ofiter, 11 subofiteri, 2 autospeciale de intervenție cu capacitate mărita de trecere (IVECO) împreună cu Ocol Silvic Abrud, SVSU Abrud și SVSU Ciuruleasa.

Incendiul a izbucnit pe teritoriul judetului Hunedoara în cursul zilei de ieri iar în prezent se acționează cu forțe de la ISU Hunedoara și Alba.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *