Un candidat a obținut media 10 la examenul de definitivat

Un candidat hunedorean a obținut media 10 la examenul de definitivare în învățământ. 67,85% dintre candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 8.

„Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 67,85%, iar un candidat a obținut media 10. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 57 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. În această sesiune, în județul Hunedoara, 100 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 90 de candidați (90%). Dintre aceștia, 6 candidați s-au retras din motive personale”, arată IȘJ Hunedoara.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

 

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.