„Un castel… o poveste”

Câteva zeci de copii au participat la un eveniment organizat în premieră la Hunedoara, în week-end și menit să readucă în atenţia publicului importanţa culturii şi valorilor naţionale „Un castel… o poveste”. “Prin proiectul acesta am vrut să redescoperim, împreună, potenţialul inspiraţional creativ pe care explorarea acestor valori naționale îl are”, a spus inițiatoarea proiectului, educatoarea Emilia Miron.

Astfel, preşcolarii , elevii de până în clasa a opta şi educatorii sau profesorii lor din diferite județe ale țării au avut bucuria de a redescoperi istoria, tradiţiile şi obiceiurile naţionale, după ce au primit provocarea de a se manifesta artistic prin dans sau alte forme plastice (desene, colaje), şi şansa de a se participa la concursul organizat de Grădiniţa “Dumbrava minunată”, structura “Prichindelul”, din Hunedoara.

Evenimentul, intitulat „Un castel… o poveste”, urmăreşte valorificarea potenţialului creativ al copiilor din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial. Dascălii implicați în proiect au fost invitați să-i ajute pe copii în cunoaşterea istoriei, a tradiţiilor şi a obiceiurilor din cât mai multe zone ale ţării. A urmat dezvoltarea priceperilor şi deprinderilor și a creativităţii prin utilizarea în combinaţii inedite a tehnicilor de lucru şi a materialelor specifice activităţilor artistice. Profesorii au avut, și ei, ocazia de a-şi lărgi orizontul creativ printr-un schimb de experienţă, iar, la final, lucrările copiilor participanți au fost expuse într-una dintre sălile Muzeului de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara, în timp ce alte câteva zeci de copii au participat la activități în curtea Castelului Corvinilor.

Proiectul „Un castel… o poveste” a fost susținut financiar de educatorii, părinții copiilor din cadrul grădiniței care a organizat evenimentul și câțiva sponsori care au ales să susțină această inițiativă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.