Un copil de cinci ani și doi adulți au rămas izolați pe o insulă de nisip de pe râul Strei

Timp de peste o oră s-au luptat salvatorii detașamentului de pompieri, din Deva, să scoată la mal trei persoane, printre care și un copil, după ce au rămas izolați pe o insulă de pe râul Strei, cu atât mai mult cu cât curenții erau foarte puternici, iar întunericul serii făcea și mai dificilă intervenția de salvare.

„În urma apelului la 112, două echipaje operative din cadrul Detașamentului Deva, dintre care unul specializat pentru operațiuni de căutare – salvare din mediul acvatic, s-au deplasat de urgență spre locul evenimentului, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială destinată intervențiilor în mediului acvatic.

La fața locului, s-a constatat faptul că, din cauza creșterii debitului de apă pe râul Strei și a curenților puternici, doi adulți și un minor în vârstă de 5 ani au rămas izolați pe o insulă de circa 80 de metri pătrați, în mijlocul râului, la o distanță de aproximativ 10 metri față de mal.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, atât din cauza curenților foarte puternici, cât și din cauza vizibilității reduse, odată cu lăsarea întunericului.

După mai bine de o oră de efort susținut, toate cele trei persoane au fost recuperate și aduse la mal în siguranță și din fericire, niciuna dintre ele nu a necesitat asistență medicală”, transmite ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *