Un deţinut şi-a înjunghiat colegul de celulă cu un cuţit artizanal

Un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi şi-a înjunghiat colegul de celulă cu un cuţit artizanal, rana suferită punându-i viaţa în pericol. Cazul este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, autorul fiind un individ extreme de violent, condamnat la 24 ani şi 6 luni pentru omor deosebit de grav.

Potrivit procurorului Liliana Istrate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, între cei doi deţinuţi, colegi de celulă, ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma căruia unuia dintre bărbaţi, un vrâncean de 31 de ani, şi-a înjunghiatul colegul de celulă cu un cuţit artizanal.

Rana suferită de deţinut la gât a fost extrem de gravă, iar deţinutul a fost operat de urgenţă pentru a fi salvat.

”Avem un dosar penal înregistrat având ca obiect infracţiunea de tentativă la omor, infracţiune comisă într-una dintre celule din penitenciar. Agresorul este o persoană condamnată pentru o infracţiune de omor deosebit de grav la 24 ani şi 6 luni, o pedeoasă rezultată. Acesta i-a aplicat colegului de celulă o lovitură de cuţit în zona gâtului, intensitatea loviturii determinând necesitatea ca acesta să fie transportat la spital şi a se interveni de urgenţă pentru a-I fi salvată viaţa”, a declarat Liliana Istrate de la Parchetul d epe lângă Tribunalul Galaţi.

Vrânceanul de 31 de ani care şi-a înjunghiat colegul de celulă se află după gratii de mai mulţi ani. În 2012, alături de doi minori, a ucis un om în localitatea Străoane din judeţul Vrancea.

Cei trei au jefuit un bărbat de 51 de ani, care ieşea dintr-un bar.

Bărbatul, care avea la acel moment 22 de ani, s-a năpustit asupra victimei. Ceilalţi doi complici i-au furat telefonul mobil şi banii şi apoi au decis să-l arunce într-o fântână, victimă fiind în viaţă la acel moment. Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la 24 ani şi 6 luni pentru omor deosebit de grav.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.