Un devean de 16 ani, primul la Romaniacs

Un devean a luat locul I după prima zi la Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu enduro din lume. Sergiu Grecu face parte din echipa Clubului Moto Haita Deva şi este la a doua participare la Romaniacs.

Riderul devean a trecut miercuri primul linia de finiş, în prima zi la Red Bull Romaniacs. A fost o zi grea, cu 114 km de traseu dificil, dar Sergiu Grecu a reuşit să se impună. Tânărul endurist concurează la clasa Bronze unde sunt înscrişi peste 200 de rideri din toată lumea.

Sergiu Grecu are 16 ani şi este elev al Colegiului National Decebal Deva. Este la a doua participare la Romaniacs şi s-a obişnuit cu şaua motocicletelor de teren de la patru ani. Potrivit clasamentului Federaţiei Române de Motociclism, Sergiu Grecu este de anul trecut  campion naţional la clasa B(experţi), la enduro (locul1) şi endurocross(locul1).

„Celălalt membru al clubului Haita – Deva, Paul Harpa, cu toate că a intrat în concurs cu o leziune şi dureri mari la încheietura mâinii stângi, a reuşit un spectaculos loc 18”, notează Sebastian Popescu pentru motomad.ro.

„Nu vă daţi seama ce emoţii mari am pentru el! În a doua zi a competiţiei, riderii de la Bronze au 125 de km de traseu, aşteptăm rezultatele după ce Sergiu a avut ceva probleme pentru că a rămas fără combustibil şi a trebuit să alimenteze ca să ajungă rapid la finiş. Au fost ceva probleme la toţi cu GPS-urile, să vedem ce spun organizatorii. Sergiu merge bine şi sperăm într-un rezultat bun şi în clasamentul final”, spune mama riderului, Adriana Grecu.

Cea de a 14-a ediție a Romaniacs se desfăşoară în perioada 25-29 iulie şi are patru categorii de concurs Gold, Silver, Bronze şi Iron. 500 de rideri din 49 de ţări iau zilele acestea cu asalt munţii din jurtul Sibiului, mulţi cu speranţa că vor ajunge măcar la finiş.

 Laura OANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *