Un elev hunedorean a câștigat Festivalul Concurs ”Te salut generație-n blugi!”

Un elev hunedorean a câștigat Festivalul Concurs ”Te salut generație-n blugi!”. Interpretul de folk, Ciprian Ciutre este cel care a câștigat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Folk ”Te salut generație-n blugi!”. Ciprian Ciutre este din municipiul Lupeni.

Evenimentul, demarat cu ani în urmă de profesorul Dana Tacea de la Școala gimnazială nr. 5 a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, ca un omagiu adus poetului Adrian Păunescu și ca scenă de exprimare pentru tinerii iubitori ai muzicii folk a devenit, între timp, un veritabil festival național al acestui gen muzical deosebit de apreciat și o rampă de lansare pentru tineri cantautori care vin în acest concurs pentru a-și prezenta propriile creații muzicale.

Festivalul din acest an a avut loc online, pe Facebook, acolo unde au putut fi urmărite toate cele 32 de piese prezentate în concurs de cei 16 concurenți care au participat.

”Sigur că a pentru toți cei care suntem pasionați ai acestui gen muzical ce are nevoie de multă empatie pentru a putea transmite emoția de la interpret la public și invers, modul acesta de prezentare a festivalului nostru, în mediul on-line a fost o adevărată provocare pentru toată lumea. Nu am vrut însă să întrerupem frumoasa tradiție a acestui eveniment care a luat, în ultimii ani, o amploare deosebită și care s-a bucurat de atât de multă apreciere din partea publicului și din partea tinerilor noștri concurenți, așa încât am convenit să desfășurăm festivalul chiar și în condițiile acestea de distanțare, prin mijlocirea tehnologiei de comunicații pe care o oferă platformele de Internet și rețelele sociale. Nu a fost ușor nici pentru concurenți, nici pentru juriu și, sunt convinsă, nici pentru public, dar mă bucur totuși că am putut păstra continuitatea acestui eveniment și sper din tot sufletul ca anul viitor să ne revedem, cu toții, în sala de spectacol”, a declarat Dana Tacea, organizatorul festivalului.

Zece concurenți cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani, alți 5 concurenți cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani și un grup (17-18 ani) din Piatra Neamț, Deva, Tg. Neamț, Lupeni, Vulcan au interpretat piese din folkul românesc.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.