Un hunedorean a fost bătut cu pumnii în față și jefuit de 700 de euro

Deva. Reţinuţi preventiv de către poliţişti, după ce au comis o infracţiune de tâlhărie calificată asupra unui bărbat în vârstă de 48 de ani. Prezumtivii autori au fost depistaţi în cursul zilei de ieri, în urma unei acţiuni ce a avut loc pe raza localităţilor Deva, Orăştie şi Simeria.

 

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au reuşit, în urma cercetărilor efectuate, identificarea şi reţinerea a cinci persoane, care vor fi cercetate pentru comiterea, pe raza municipiului Deva, a unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

Fapta a fost reclamată la data de 14.04.2019, chiar de către victimă, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Șoimuș, care a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în jurul orei 23:50, în timp ce se deplasa pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Deva, a fost lovit şi deposedat de portmoneu.

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, iar în urma activităților investigative au reuşit identificarea a cinci persoane, faţă de care efectuează cercetări cu privire la fapta reclamată. În cursul zilei de ieri, cei cinci au fost depistaţi de poliţişti în urma unei acţiuni ce a avut loc pe raza localităţilor Deva, Orăştie şi Simeria şi au fost reţinuţi preventiv, pentru 24 de ore.

Prezumtivii autori sunt o tânără de 22 de ani, din municipiului Deva, un bărbat de 40 de ani,  din orașul Simeria şi un bărbat de 34 de ani, din municipiul Orăștie.

Din cercetări a rezultat faptul că tânăra i-a făcut părţii vătămate propuneri de natură sexuală, iar după ce acesta a consumat băuturi alcoolice în mai multe localuri din Deva, în drum spre casă, profitând de starea de ebrietate în care se afla victima, tânăra şi cei doi bărbaţi identificaţi de poliţişti l-au lovit cu pumnii în zona feței pe bărbatul de 48 de ani, l-au trântit la pământ și i-au luat din buzunarul interior al gecii portmoneul (în care se aflau 700 de euro, acte de identitate şi un card bancar).

La comiterea faptei au mai contribuit şi un bărbat de 43 de ani, din municipiul Orăștie (care va fi cercetat pentru complicitate la tâlhărie calificată) şi o femeie în vârstă de 48 de ani, din municipiul Hunedoara (care va fi cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire). Din cercetări a rezultat că bărbatul de 43 de ani  i-a preluat cu mașina pe cei trei prezumtivi autori de la locul comiterii faptei și s-au deplasat în municipiul Hunedoara, pentru a o conduce la domiciliu pe femeia în vârstă de 48 de ani (la domiciliul căreia au fost împărțiți banii rezultați din comiterea infracțiunii).

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Deva au luat măsura preventivă a reținerii, pe o durată de 24 ore, față de cei cinci, care au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara şi care urmează a fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *