Un hunedorean va participa la dezbaterile din cadrul Congresului Național de Neuroștiințe Moderne

Un hunedorean va participa la dezbaterile din cadrul Congresului Național de Neuroștiințe Moderne. Este vorba de Dan Răican, președintele Asociației „AntiParkinson” Deva.

Evenimentul va avea loc online din cauza pandemiei de coronavirus, iar dezbaterile vor avea loc în perioada 4-8 noiembrie.

Participanții la lucrările online ale Congresului Național de Neuroștiințe Moderne vor avea ocazia să afle despre cele mai noi probleme din domeniul neuroștiințelor. Congresul se adresează specialiștilor din Neurochirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Neuro-oftalmologie, Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, Neuro-anatomie Patologică, Neuro-Oncologie, Recuperare Medicală, Ortopedie, Urgențe Neurochirurgicale, Anestezie, Psihologie, etc., iar temele abordate vor fi structurate pe diverse secțiuni.

Dan Răican va participa la dezbateri cu o lucrare despre boala Parkinson – între psihiatrie și neurologie. Un prim studiu, realizat de Asociația de Luptă Împotriva bolii Parkinson, derulat pe 90 de bolnavi voluntari, a condus la concluzia că, în procent de 95 la sută, boala se declanșează pe fondul unei traume psihice, Parkinsonul fiind o dramă atât pentru cel care suferă de această boală, cât și pentru familie.

Dan Răican este fondatorul și președintele Asociației „Antiparkinson”, organizație care a fost înființată în 2006 și care reprezintă și apără interesele bolnavilor de Parkinson din România. Însuși Dan Răican suferă de Parkinson, astfel că acesta știe exact care sunt probleme cu care se confruntă pacienții care suferă de această boală.

Congresul este la cea de-a doua ediție și este organizat de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea Română de Oftalmologie, Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România, Societatea de Neurologie din România, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Asociația AntiParkinson România, Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului, Academia de Științe Medicale, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Asociația Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania și Colegiul Medicilor din România.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *