Un jandarm hunedorean, aflat în timpul liber, s-a implicat în gestionarea unui grav accident produs pe autostrada A1

În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 11:50, pe autostrada A1, între Orăştie şi Sebeş, în zona localității Pianu, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un microbuz în care erau mai multe persoane.

Microbuzul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat, în interiorul acestuia fiind prinse, între numeroasele bagaje şi caroseria contorsionată, peste 10 persoane, printre care şi copii.

Un jandarm hunedorean, căpitan Daniel Tănase, aflat în timpul liber, se deplasa pe ruta Orăştie-Sebeş şi a observat microbuzul ce tocmai se răstunase. A oprit imediat şi a anunţat evenimentul la numărul de urgenţă 112.

Având în vedere experienţa profesională acumulată în nenumărate situaţii întâlnite în carieră şi gestionate alături de colegii din I.S.U. Hunedoara, ofiţerul a oferit cu acurateţe toate datele necesare operatorilor 112 din judeţul Alba, pentru ca aceştia să cunoască în cel mai scurt timp situaţia concretă de la locul producerii accidentului, iar factorii de decizie ai agenţiilor implicate în gestionarea unor astfel de situaţii să adopte cât mai repede hotărâri adecvate. Astfel, autorităţile  din judeţul Alba au activat planul roșu de intervenție şi au deplasat la faţa locului mijloace de intervenţie adecvate.

Apoi, ofiţerul alături de colegul său de drum şi conducătorul unui autotren au ajutat să iasă persoanele aflate în microbuz, au oprit alţi conducători auto care să acorde sprijin şi au acţionat pentru prevenirea producerii unui incendiu, cu mijloacele avute în maşinile personale, deoarece din zona motorului ieşea fum. Prevenirea producerii unui incendiu era extrem de importantă deoarece o persoană era încarcerată şi nu a putut fi scoasă până la sosirea pompierilor.

„După ce ne-am convins că nu va izbucni un incediu am încercat sa ținem conștiente persoanele grav rănite până la sosirea echipajelor medicale.  Era un tablou şocant cu mult sânge. Cei care au fost scoşi din microbuz țipau si plângeau … O atenţie deosebită am acordat-o copiilor să nu pătrundă pe carosabil şi să fie accidentaţi”, a declarat căpitan Tănase Daniel.

Sursă: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *