Un liceu hunedorean susținut de OMV Petrom

OMV Petrom investește în educația sportivă. Astfel, OMV Petrom prelungește parteneriatul cu Fundația Casa Campionilor pentru următorii doi ani și sprijină cu 200.000 de euro continuarea proiectului „Țară, țară, vrem campioane!”.

La nivelul județului Hunedoara, OMV Petrom susține pregătirea gimnastelor de la Colegiul Național Sportiv Cetate Deva.

Prin acest program, OMV Petrom susține pregătirea a douăzeci și cinci de gimnaste care se antrenează la Centrele Naţionale Olimpice pentru Juniori din Deva, Constanța și Bucureşti, ele provenind de la cinci cluburi sportive: Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul Constanța și CSS 1 Constanța.

Finanțarea OMV Petrom va asigura condiții optime de pregătire pentru tinerele sportive: echipamente și materiale sportive necesare pentru antrenamentele zilnice, recuperare și sprijin pentru participarea la cantonamente și la competiții naționale și internaționale. De asemenea, antrenorii implicați în acest proiect vor beneficia de cursuri de formare.

„Performanțele din gimnastica românească trezesc mândrie și au purtat numele României în toate colțurile lumii. Gimnastica este un sport foarte iubit de români, cu o istorie impresionanta si un viitor promițător. Vrem să sprijinim eforturile de a forma viitoarele campioane, cu care România să se mândrească”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Proiectul „Țară, țară, vrem campioane!” a început în 2014, la inițiativa antrenorilor recunoscuți internațional, Mariana Bitang și Octavian Bellu, cu susținerea OMV Petrom. Până in prezent, compania a alocat peste 2 milioane euro pentru finanţarea proiectului și a lotului feminin de gimnastică. Obiectivul proiectului este de a relansa gimnastica feminină românească.

„Acest proiect a fost și este foarte important pentru gimnastica românească deoarece a permis să se investească acolo unde, din nefericire, nimeni nu investește și anume „la bază”, în selecție și în primii ani de activitate. Sperăm să regăsim o parte dintre aceste gimnaste, peste câțiva ani, în echipa care va reprezenta România la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene și Jocurile Olimpice 2024 și evident că le dorim cu toții să obțină cât mai multe medalii. Dar ca să ajungă acolo, gimnastele au nevoie de suport financiar continuu, de standarde înalte de pregătire, de antrenori dedicați și de sănătate”, a declarat Octavian Bellu.

Proiectul a debutat in 2014 cu o amplă preselecție organizată la nivel național, la care au participat peste 10.000 de copii. Programul de pregătire a pornit cu 200 de copii în toamna anului 2014 și, în prezent, după mai multe etape de selecție au rămas în proiect 25 de tinere talente.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *