Un milion de stele se aprind în online

În fiecare an, cei de la Caritas organizează evenimentul caritabil „Un milion de stele pentru nevoioași”. La fiecare început de toamnă, voluntarii din Petroșani organizau acest eveniment prin care strângeau fonduri pentru persoanele aflate în necaz. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul nu va mai avea loc fizic, ci se mută în mediul online.

„A devenit deja o tradiție, atât pentru voluntarii noștri, dar și pentru numeroși locuitori ai Văii Jiului ca, în preajma Zilei Internaționale a Eradicării Sărăciei (marcată la mijlocul lunii octombrie în toată lumea) să ne dăm întâlnire în Centrul civic al municipiului Petroșani, pentru acțiunea de strângere de donații pe care, de 9 ani de zile, o desfășurăm sub genericul „un milion de stele pentru nevoiași”. Anul acesta, când marcăm a zecea ediție a acestui eveniment, nu vom putea celebra împreună, fizic, acest eveniment la Petroșani deoarece este mai important să avem grijă de cei vulnerabili. Nu renunțăm însă la menirea noastră de a alina suferința celor săraci și-i invităm, pe toți cei care doresc să ne sprijine să ne fie alături cu donații care se pot face în mediul online”, a declarat Alexandru Kelemen, coordonatorul campaniei.

Cei care doresc să susțină financiar efortul voluntarilor Caritas Valea Jiului, care vin în sprijinul persoanelor vulnerabile în preajma sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, o pot face cât se poate de simplu și de sigur, de acasă, utilizând platforma specială de donații a Caritas, care poate fi accesată urmând linkul următor: https://caritas-ab.ro/ro/voi-ajuta/?t=10896

Toate fondurile campaniei online de anul acesta vor merge înspre sprijinirea persoanelor vulnerabile, prin achiziția de materiale sanitare, dezinfectanți, și a lucrătorilor din domeniul social, care în ciuda situației pandemice își continuă misiunea de a fi aproape de cei în nevoie, de la asistență sociali și pedagogi sociali până la îngrijitori la domiciliu.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *