Un nou viceprimar la Deva

Deva are un nou viceprimar

În cadrul ședinței de ieri de la Deva, 16 consilieri locali au votat schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș. Chiar dacă a fost vot secret a reieșit clar faptul că acest lucru nu se putea realiza fără cei de la PSD și ALDE. Noul viceprimar Ferdinand Pogocsan a fost ales cu 15 voturi și în acest fel dorința primarului Florin Oancea de a avea în echipă doi viceprimari cu care să poată lucra a fost îndeplinită. De menționat că a dorit acest lucru încă de la prima ședință de consiliu local și iată că a reușit după jumătate de an de la instalarea în funcție. Bineînțeles că domnul Răzvan Mareș a reacționat incisiv și după aflarea votului a făcut tot posibilul să transforme ședința într-un circ. Atât prin luările de cuvânt la proiectele de hotărâri ce au urmat pe ordinea de zi, dar și prin vocea unor deveni, care au fost mobilizați să vină la ședință și să-și prezinte nemulțumirile. De altfel probleme reale, dar care veneau din urmă de pe vremea când la butoanele primăriei Deva era chiar Mareș. Se pare că în timpul audiențelor în aer liber fostul viceprimar i-ar fi invitat pe unii nemulțumiți să participe la ședința de consiliu local. Lucru perfect legal, dar numărul mare de nemulțumiți prezenți în sală a surprins, până acum în alte ședințe fiind prezenți mult mai puțini. Modul în care Mareș încearcă să prezinte situația atacând diferiți angajați ai primăriei Deva și amintesc aici ultima solicitare de demisie a directorului tehnic Mircea Davidescu, arătând că din cauza acestora devenii au de suferit, face ca aparent activitatea sa din ultimii doi ani să fie impecabilă. Fapt pe care îl și promovează în fiecare ședință de consiliu local. Cum de altfel spune cu obstinație că el nu este vinovat cu nimic și demonstrează aceasta afirmând că nu a semnat nimic. Ce vă sugerează un funcționar public care nu-și asumă responsabilitatea?

Demisia lui Florin Mureșan, o diversiune

În întreaga desfășurare a ședinței a trecut destul de neobservat momentul în care consilierul local Florin Mureșan a declarat surprins că i s-a adus la cunoștință de către o funcționară a primăriei inregistrarea demisiei lui din Consiliul Local Deva. A rămas perplex și cerând hârtia a văzut că era vorba despre acea demisie pe care au semnat-o toți consilierii PSRO la începutul mandatului de consilieri locali. Pentru a fi forțați să respecte disciplina de partid, el împreună cu colegii lui, dar și funcționarii puși în funcție de către președintele PSRO, și-au semnat toți demisia în luna mai 2017 fără a trece data. Așa că domnul Florin Mureșan a anunțat ieri, în fața consilierilor locali că el nu a depus nici o demisie și că acest lucru a fost făcut de către Daniel Munteanu (PSRO) despre care a declarat că nu se aștepta să facă niște jocuri și să nu și le asume, iar ceea ce a făcut poate fi categorisit în zona cauzelor penale. Se pare că Munteanu a spus funcționarei de la regislatură că a fost delegat de către Florin Mureșan să depună demisia în numele lui, timpul până la începerea ședinței fiind foarte scurt. Dacă Mureșan nu afla despre demisie și vota în timpul ședinței, lucrurile ar fi luat o întorsătură gravă, toate proiectele de hotărâre dar și schimbarea din funcție a lui Răzvan Mareș ar fi devenit nule. Se pare că asta s-a urmărit.

Mareș promite dezvăluiri

„Nu veți reuși să îmi închideți gura! Voi spune într-o conferință de presă de ce îi este frică domnului primar de mine” a declarat Mareș după aflarea rezultatului votului. „Se împlinesc doi ani de când am câștigat alegerile la Deva. Această inițiativă nu este altceva decât o încercare de a deturna atenția că de 7 luni Deva stagnează. Faptul că iau cuvântul și iau apărarea devenilor vă deranjează. O voi face până în 2020”

Mesajul lui Florin Oancea pentru deveni

Florin Oancea a declarat presei că trăiește în Deva din 1993, că vrea să îmbătrânească și să iasă la pensie în acest oraș. Dorește ca fiecare devean care își iubește orașul să se implice. Cu cât mai mulți deveni se implică împreună cu el într-un proiect comun cu atât mai repede Deva se va schimba. Primarul vrea să valorifice la maxim potențialul burgului. Vor veni mai mulți investitori care vor investi peste 100 de milioane de euro. Deja au fost semnate contracte pe terenuri. Primarul spune că ușa biroului său este deschisă pentru cei care au probleme a promis că va ieși mai mult pe stradă. Este bucuros că acum face echipă cu doi viceprimari în care are încredere. A avut răbdare timp de șase luni cu Razvan Mareș, dar nu mai putea continua în acest fel. “El le știe pe toate după care nu mai știe nimic, le știe pe toate dar nu răspunde de nimic”. Lucrurile nu se pot schimba de pe o zi pe alta și nici de azi pe mâine și contrar celor afirmate de Mareș că Deva stagnează, acest lucru nu este adevărat deoarece în 6 luni de zile orașul s-a schimbat. Peste câteva săptămâni se va deschide noul Mall de servicii așa cum există la Oradea. Acestea sunt fapte și nu vorbe. Fiind om de echipă se va întâlni cu cei 2 viceprimari și le va da de lucru. Vrea să-i responsabilizeze și să-i facă să-și asume acțiunea faptelor lor, dar să aibe și libertatea de a acționa.

Ei vor avea suficiente atribuții în așa fel încât să facă treabă cât mai bună împreună cu el.

 

Mircea GOIAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *