Un petroșănean care a fost alături de oamenii în suferință, răpus de coronavirus

Un petroșănean care a fost mereu alături de oamenii aflați în suferință a fost răpus din cauza infecției cu noul coronavirus. Economistul Gheorghe Toma, directorul Realcom Petroșani, un om deosebit, de o rară noblețe sufletească, respectat și implicat în comunitate, așa cum îl caracterizează cei care l-au cunoscut, a murit din cauza infecției cu noul coronavirus. Gheorghe a fost cunoscut pentru activitatea sa pusă în slujba comunității locale, pentru actele de caritate în care s-a implicat cu toată dăruirea, iarn din anul 2019 acesta  a fost declarat Cetățean de Onoare al Municipiului Petroșani.

S-a născut la Petroșani la 11 septembrie 1951, și-a desăvârșit studiile universitare la Academia de Științe Economice București, iar după dobândirea calității de economist a revenit acasă, mai întâi ca tehnician în cadrul ICS Mărfuri Industriale Petroșani și, mai apoi, din 1983, ca director general la Realcom SA Petroșani, calitate profesională în care s-a regăsit până când sufletul său a urcat la Ceruri.

Gheorghe Toma s-a implicat într-o serie de proiecte caritabile, și-a dedicat o bună parte a activității și a vieții pentru sprijinirea semenilor noștri aflați în dificultate și a înființat Centrul Cultural Educativ „Sfânta Ecaterina”, ca o mână de ajutor întinsă tinerilor și copiilor care se află în nevoie spirituală și morală.

 

Monika BACIU

2 comentarii la „Un petroșănean care a fost alături de oamenii în suferință, răpus de coronavirus

 • 28 aprilie 2021 la 12:16
  Permalink

  Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fiinţa atât de dragă ţie a plecat pentru totdeauna. O lumânare aprinsă şi gândurile noastre suntem alaturi familiei. Nu vă vom uita niciodată Nea Gelu.Sincere condoleanţe!

  Răspunde
 • 30 aprilie 2021 la 22:28
  Permalink

  S-a nascut in sat Lunca, comuna Rusetu, jud Braila. In 1975 ca absolvent al facultatii de Comert interior din cadrul ASE Buc.a fost repartizat la dir. comerciala Deva. Visul lui a fost sa traiasca in Ardeal.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.