Un primar vrea să renunțe la asistații sociali

Un primar din Valea Jiului vrea mai puțini asistați sociali. Autoritățile de la Vulcan vor să renunțe la asistații sociali. Edilii vor, ca în următorii ani, să reducă numărul persoanelor care beneficiază de ajutor social. Este una din prioritățile autorităților locale din Vulcan, care vor să atragă investitori în zonă.

Noi dorim să reducem partea socială. Sperăm să aducem firme să angajeze persoanele să nu mai fie nevoite să stea la ajutorul social”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Există terenuri, dar și clădiri care pot fi puse la dispoziția investitorilor care doresc să vină și să dezvolte afaceri în Vulcan. Trebuie îndeplinite însă anumite proceduri legale pentru ca terenurile și clădirile să poată fi puse la dispoziția investitorilor.

Avem două firme care doresc să vină să dezvolte în municipiul Vulcan. Trebuie să le asigurăm doar spații. Am avut o discuție  contabila pe această temă, să facem întăbulările la anumite construcții să le putem ceda anumitor firme mici pentru dezvoltare. În al doilea rând, pe raza municipiului Vulcan trece conducta transnațională la care vor putea fi angajați mulți dintre cei care lucrează la social”,  a mai spus sursa citată.

Lipsa locurilor de muncă este o problemă acută a Văii Jiului. Autoritățile locale caută să atragă investitori, însă numărul celor care vin din afara zonei este redus. De cealaltă parte, investitorii existenți se plâng de faptul că nu găsesc personal calificat.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *