Un român de ispravă, felicitat de o întreagă comunitate italiană

Un român, harnic și binevoitor, dar fără a avea un loc de muncă, a aranjat un parc dintr-o comunitate din Italia. Sute de cetățeni au apreciat și distribuit o postare de pe pagina de socializare oficială a comunități Oliveri, aflată la sudul insulei italiene Sicilia.  Cine ar fi crezut că în aceste vremuri, când lumea gonește după bani peste mări și țări, un român, șomer, s-a prezentat la primăria Oliveri și a cerut să i se dea ceva de lucru, dar nu oricum: ” În acest moment sunt şomer, am timp şi vreau să fac ceva.„- se adresează românul, Ion Toma, autorităților italiene. A cerut să i se permită să taie iarba din spațiile de joacă și a spus că poate să lucreze la spațiile verzi, interesat de înfrumusețarea și decorarea locurilor urbane și toate acestea să le facă fără a primi ceva în schimb. Oficialii primăriei i-au dat autorizațiile necesare și încredere și iată de ce surpriză au avut parte locuitorii din mica comunitate italiană.

”Cineva a propus ca atribuirea cetățeniei să se facă după o examinare care să măsoare cunoașterea istoriei, a instituțiilor și a limbii locului. Ca și cum un bun cetățean poate fi diferit prin cantitatea de cuvinte pe care le poate pronunță.
Aștept o mutaţie genetică pentru a elimina aceste prejudecăți, îi mulțumim prietenului nostru Ion pentru că a ales singura cale posibilă spre o integrare reală: respectul față de locuri și oameni”, scriu autoritățile pe pagina de facebook.

Postarea în întregime se poate vedea aici

sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.