Un salvator miner luptă pentru viață

După un teribil accident de muncă din primăvara anului trecut, Remus Pălan a rămas cu sechele grave. Tânărul, în vârstă de numai 30 de ani, din Vulcan, angajat ca salvator minier la EM Vulcan, a suferit un grav accident de muncă în data de 27 martie 2019, când a fost prins de o surpare în silozul în care lucra. A stat câteva zile în comă, iar după ce și-a revenit, medicii l-au diagnosticat cu asfixie mecanică.

După discuțiile pe care sindicaliștii le-au purtat cu Ludovic Orban, premierul României și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Remus Pălan a ajuns la un centru de tratament din Arad.

”Am avut o intervenție cu domnul Orban când s-a aflat la Petroșani. Acesta a discutat problema cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Din cunoștințele pe care le am, pentru că a fost contactată familia, în acest moment se află la un centru de recuperare de lângă Arad”,  a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Loviturile au venit rând pe rând. În urma investigațiilor medicale, s-a constatat că Remus Pălan suferă de tetrapareză spastică, cu stare vegetativă post encefalopatic și traumatism cranio-cerebral. În spatele acestor cuvinte greu de înțeles se ascunde o boală grea, care-l ține imobilizat la pat și care, fără o intervenție rapidă, riscă să-i pună din nou viața în pericol.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *