Unde se pot trata persoanele care au rămas cu probleme de sănătate după infectarea cu coronavirus

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, desfăşoară un program de recuperare pentru persoanele care au rămas cu diverse probleme de sănătate în urma infecţiei cu COVID-19.

„În cadrul Protocolului de reabilitare post COVID-19, pacienţii beneficiază de consult de specialitate, completat, după caz, de evaluări în alte specialităţi medicale, analize de laborator sau explorări imagistice şi electrofiziologice. Baza de tratament pentru fizioterapie a spitalului este dotată cu aparatură modernă, care răspunde necesităţilor de reabilitare a pacienţilor, pe parcursul programului ambulator de recuperare fiind folosite în asociere tratamente medicamentoase şi mijloace de fiziokinetoterapie. Procedurile utilizează tehnici de kinetoterapie personalizată, masaj medical, proceduri de electroterapie, hidroterapie, termoterapie şi aerosoli”, a transmis, marţi, Consiliul Judeţean Cluj, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, prin intermediul programului, pacienţii beneficiază de control multidisciplinar la medici specialişti care realizează evaluarea medicală şi completează planul terapeutic în funcţie de evoluţie şi dizabilităţi, adaptat în permanenţă situaţiei medicale a bolnavului.

Insituţia anunţă că majoritatea specialităţilor cu rol crucial în tratamentul sechelelor post infecţia cu COVID-19 se regăsesc în cabinete medicale funcţionale în ambulatorul instituţiei: cardiologie, interne, neurologie, balneologie, reumatologie, diabetologie, oftalmologie, ortopedie, chirurgie plastică şi generală, psihiatrie, psihologie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *