Unități medicale depășite de situație

Unitățile medicale din Valea Jiului nu sunt pregătite pentru a-i trata, pe termen mediu și lung, pe minerii accidentați în subteran. În cazul unor accidente de mină, minerii sunt stabilizați la Petroșani, iar apoi transportați la marile spitale din țară. Oficialii Ministerului Sănătății susțin că nivelul de competență a unităților medicale din județ este depășit față de complexitatea cazurilor.

“În județul Hunedoara există un număr de 3 spitale cu structuri de urgență ce pot face față situațiilor de urgență cauzate de un accident de muncă, acestea fiind singurele unități ce au în structura lor compartimente/unități de primi urgențe (…). Motivul pentru care spitalele din Hunedoara nu pot prelua toți pacienții indiferent de complexitatea bolii este dat de nivelul de competență al unității sanitare”, arată Ministerul Sănătății.

Este cunoscut faptul că în cazul unor accidente de muncă grave petrecute în subteranele Văii Jiului, minerii sunt stabilizați la Petroșani, iar în majoritatea cazurilor sunt transportați la București. În trecut au existat discuții și privind înființarea unui compartiment de arși la Spitalul de Urgență din Petroșani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *