Unitățile sanitare revin la normal

Incidența cazurilor de coronavirus la nivelul județului Hunedoara se menține scăzut, astfel că Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a avizat reorganizarea unităților spitalicești. Astfel, 273 de paturi, din 570 de paturi în luna mai, urmează să fie redate pacienților cu alte afecțiuni decât Covid-19.

„La nivelul județului vor rămâne, în această etapă, 297 de paturi dedicate tratării pacienților confirmați pozitiv, din care 19 paturi în ATI, 3 paturi maternitate Covid-19,  6 paturi psihiatrie.

Două unități spitalicești, Spitalul Municipal Vulcan și Spitalul Orășenesc Hațeg, rămân în această etapă cu structura nemodificată”, arată DSP Hunedoara.

În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, structura unităților spitalicești din județ va suferi modificări, acestea fiind pregătite să ia toate măsurile necesare acordării serviciilor medicale către populație. La nivelul județului Hunedoara, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent s-au înregistrat 22.863 de cazuri de coronavirus. Din data de 30 decembrie, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Hunedoara au fost administrate, până în prezent, un număr de 170.124 de doze de vaccin (Doza 1 + Rapel). Dintre acestea, 135.192 doze au fost Pfizer BioNTech, Moderna: 16.079 doze, AstraZeneca: 13.428 doze, iar Janssen: 5.425 doze. În Centrul de vaccinare din maşină (drive-thru) de la Deva au fost administrate, până în prezent, 14.640 de doze. Alte 1.880 de doze au fost administrate la companii. Cele 14 echipe mobile de vaccinare au imunizat, până acum, 13.535 de persoane. De asemenea, alte 2.121 de doze au fost administrate la medici de familie, implicaţi în campania de vaccinare.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *