Urmărit internațional, prins de polițiștii hunedoreni

Poliţiştii hunedoreni au depistat un bărbat de 39 de ani din Uricani, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare pentru omor şi tentativă de omor. În luna noiembrie 2019, bărbatul a împuşcat mortal un marocan în localitatea Marbella din Spania şi a rănit un altul cu aceeaşi armă.

„În cursul zilei de ieri, 22 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu cei ai Poliției Orașului Uricani au depistat, în urma unei acțiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, față de care, în data de 21. 05. 2020, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tentativă de omor, fapte săvârșite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania). Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetățean marocan) , prin împușcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeași armă de foc prin împușcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viața în pericol prin leziunile cauzate). Acțiunea de ieri a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara.

Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior Curții de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autoritățile spaniole. Bărbatul era urmărit național și internațional (din data 21.05.2020 – faptele fiind înregistrate inițial de polițiștii spanioli cu autor necunoscut) și a fost escortat și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *