Un tânăr din Călan, aflat la volanul unei mașini, a pus poliția pe jar în toiul nopții, pe străzile din Deva

În noaptea dintre duminică și luni, polițiștii din Deva au urmărit în trafic, pe mai multe străzi din oraș, un individ care nu a oprit la semnalele brigăzii de control. În cele din urmă tânărul a abandonat mașina, încercând să se facă nevăzut, însă în cele din urmă acesta a fost prins. După verificări, polițiștii au descoperit că individul era urmărit național și internațional având două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. 

„La data 10 iulie 2023, în jurul orei 00:45, polițiștii Biroului Ordine Publică Deva au solicitat oprirea în trafic a unui autoturism care circula pe strada Minerului, din  Deva. Deoarece conducătorul auto a refuzat să oprească, polițiștii au pornit în urmărirea mașinii acestuia, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, până în sensul giratoriu de la intersecția bulevardului 22 Decembrie cu strada Duiliu Zamfirescu, loc în care cel aflat la volan a abandonat autoturismul și a încercat să fugă, fiind, însă, prins de către polițiști”, informează IPJ Hunedoara.

După verificările făcute de oamenii legii se pare că fugarul figura în baza de date ca persoană fără permis de conducere, și mai mult de atât, era dat în urmărire națională și internațională pentru furt calificat având la activ două mandate de executare a închisorii, potrivit  celor de la IPJ Hunedoara.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că cel aflat la volan, un tânăr de 26 de ani, din orașul Călan, nu este posesor de permis de conducere.

De asemenea, polițiștii au stabilit că acesta figurează ca persoană urmărită internațional, fiind condamnat definitiv de Judecătoria Deva, în cursul acestui an, pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat (bărbatul este posesorul a două mandate de executare a pedepsei închisorii, de 3 ani fiecare și se afla în urmărire națională și internațională, întrucât se sustrăgea executării pedepselor privative de libertate).

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, tânărul fiind depus în Penitenciarul Deva, în baza mandatelor de executare a pedepsei închisorii emise pe numele său”, menționează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *