Urșii la nocturnă

Doi urși bruni au fost surprinși de camerele de monitorizare din Parcul Național Retezat. Cele două exemplare de urși au fost surprinse cum caută hrană și se joacă. Rangerii Parcului Național Retezat adaptează întâlnirea urșilor la situația epidemiologică actuală generată de pandemia de coronavirus.

„Doi urși  care circulă fără declarație după ora 23:00  în Parcul Național Retezat. Urșii nu au fost amendați, Parcul Național Retezat fiind pentru ei acasă. Luăm și noi exemplul celor doi urși, și respectăm măsurile adoptate de autoritățiile statului în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Mamiferele determinate până în prezent în Parcul Naţional Retezat în număr de 55 de specii reprezintă peste 23% din mamiferele terestre ale Europei ceea ce arată încă o dată diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Parcul National Retezat, datorită habitatelor sale foarte diverse, naturale, sau puţin modificate de intervenţia umană, adăposteşte o faună deosebit de bogată atât în ceea ce priveşte numărul de specii cât şi în numărul mare de exemplare care alcătuiesc populaţiile acestor specii”, arată Administrația Parcului Național Retezat.

Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *