Ursoaică cu pui, la plimbare în Parcul Național Retezat

Rangerii din Parcul Național Retezat au surprins noi imagini cu „localnicii” zonei. De această dată o ursoaică însoțită de puiul ei au fost surprinși în zonă. Administratorii Parcului Național Retezat susțin încă o dată cât de complexă este zona din punctul de vedere al florei, fainei și a habitatelor.

O zi minunată la monitorizare în Parcul Național Retezat și întâlnire cu o ursoaică și puiul ei. Prezența Ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat demonstrează, încă o dată, complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Parcului Național Retezat.

Retezatul prezintă o arie naturală montană cu o gamă floristică și faunistică diversă, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre, acesta adăpostind aproape 1.190 de specii de plante superioare, 90 de specii taxoni endemici, 130 de plante rare sau vulnerabile, 50 de specii de mamifere, 168 specii de păsări, 9 specii de reptile, 5 specii amfibieni.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *