USR cere demisia lui Petre Daea și al premierului Dăncilă

Preşedintele USR, Dan Barna, cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, susţinând că comparaţia între arderea porcilor bolnavi şi Holocaust, o tragedie soldată cu milioane de victime este „şocantă şi halucinantă”. De asemenea, el i-a cerut demisia şi premierului Viorica Dăncilă, care a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo.

„Prostia nu e o scuză! Demisia! A devenit o umilinţă naţională faptul că suntem conduşi de acest Guvern! Lipsa de înţelegere a propriilor cuvinte devine o boală gravă, care pune în pericol imaginea României şi a fiecărui român. Comparaţia făcută de Petre Daea între arderea porcilor bolnavi de pestă africană şi Holocaust, o tragedie soldată cu milioane de victime, este şocantă şi inacceptabilă”, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.
Liderul USR spune că nu mai suportă umilinţa de a fi conduşi de oameni „care nu-şi înţeleg propriile cuvinte”, astfel că cere demisia ministurlui Agriculturii.
„Prostia nu e o scuză când eşti prim-ministru sau ministru în Guvernul României. În alte ţări civilizate, după ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasă de mână cu ministrul Agriculturii. Nu mai suportăm această umilinţă de a fi conduşi de oameni care nu-şi înţeleg propriile cuvinte, incompetenţi care duc ţara spre dezastru şi ruşine. USR cere demisia lui Petre Daea şi din nou, a Vioricăi Dăncilă. O vom cere până vor ieşi pe uşa din dos a istoriei ca Guvernul care a dezonorat ţara!”, a mai scris liderul USR.
Petre Daea a susţinut marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi cu pestă trebuie incineraţi, afirmând că este o munca extraordinară, „ca la Auschwitz”.
„Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul Petre Daea.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *