Va fi reglementată redeschiderea pieţelor şi vor fi prelungite celelalte măsuri, inclusiv portul măştii în spaţii deschise

Comitetul Naţional pentru situaţii de Urgenţă se reuneşte, vineri, şi va reglementa, printre altele, redeschiderea pieţelor. Premierul Ludovic Orban a precizat că măsura va fi aplicabilă din momentul în care va apărea în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern care va fi adoptată în acest sens, dar şi ordinul miniştrilor de la Agricultură şi Sănătate care stabileşte măsurile concrete ce trebuie respectate în pieţe. Orban a afirmat că celelalte măsuri restrictive vor fi prelungite, inclusiv portul măştii în spaţii deschise în toată ţara.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, când se vor redeschide pieţele şi a precizat: ”Acum avem CNSU, analizăm proiectul de hotărâre al CNSU, după care avem şedinţă de Guvern în care vom adopta modificările la  HG privind starea de alertă, în conformitate cu decizia CNSU, pentru a permite redeschiderea pieţelor, în nişte condiţii de protecţie sanitară”.
Premierul a precizat că redeschiderea pieţelor va deveni efectivă, după publicarea HG în Monitorul Oficial, dar şi după ce apare ordinul miniştrilor de la Agricultură şi Sănătate care stabileşte măsurile concrete ce trebuie respectate în pieţe.
Întrebat dacă va fi prelungită măsura portului măştii în spaţii deschise, Orban a precizat: ”Se vor prelungi. Se pare că expiră în 9 decembrie, va fi prelungită această măsură. Dintre măsurile de restricţie pe care le-am adoptat suplimentar faţă de măsurile anterioare – măsurile naţionale – practic, singura măsură de relaxare este această măsură de redeschidere a pieţelor în condiţii de  protecţie sanitară. A venit sezonul rece, suntem pe un trend descendent în aceea ce priveşte numărul de infectări şi sunt convins că administratorii pieţelor şi primarii se vor implica”.
Şedinţa de Guvern este programată la ora 12.00.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *