VACANȚĂ: 12 trucuri ca să găseşti cel mai ieftin bilet de avion

Dacă nu v-ați stabilit până acum o destinație de vacanță și nu v-ați rezervat biletele de avion, vă oferim aici un mic, dar consistent ghid despre cum să-ţi găseşti cel mai ieftin bilet de avion. Poţi face economii serioase dacă ştii să vânezi chilipirurile.

Biletele de avion nu sunt aşa simplu de cumpărat pe cât ai crede. Ai nevoie de multă experienţă în vânarea ofertelor sau, dacă nu, de un ghid în toată regula cu sfaturi şi exemple. Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ştii.

1. Dacă visezi la o destinaţie anume, fii flexibil cu data de plecare şi stai la pândă pe site-urile companiilor aeriene.  

2. Nu pleca în vârf de sezon. Pentru oraşe turistice precum Paris, Praga, Londra, biletele sunt scumpe în vârf de sezon, când e vreme frumoasă (mai-septembrie). Dacă pleci într-o lună mai rece, biletele pot fi un chilipir.

3. Fă-ţi rezervare de zbor cu 6-8 săptămâni înainte. Cu cât se apropie mai mult data de plecare, cu atât preţul biletului creşte.

4. Călătoreşte în timpul săptămânii. Potrivit unor studii, miercurea ar fi ziua în care sunt disponibile cele mai multe şi mai ieftine locuri în avion, în timp ce vinerea şi duminica sunt cele mai scumpe locuri. Marţea, joia şi sâmbata sunt alte zile în care poţi zbura ieftin.

5. Este mai ieftin dimineaţa şi seara târziu. Zborurile programate foarte de dimineaţă sau noaptea au şi ele un cost mai mic.

6. Evită sărbătorile. Crăciunul, Ziua Îndrăgostiţilor, Ziua Femeii, Paştele sau sărbătorile și zilele naționale ale țărilor de destinație – acestea sunt perioade foarte aglomerate şi scumpe. Nu căuta bilet cu două zile înainte şi după zilele de sărbătoare, pentru că toate lumea o face.

7. Caută câte un singur loc. Chiar dacă urmează să fiţi 4-6 persoane în grup, dacă selectezi mai multe locuri dintr-un foc ai fi uimit să constaţi că preţul lor e mai mare decât dacă ai achiziţiona bilet individual.

8. Dacă nu ai o destinaţie în minte, doar o anumită perioadă în care preferi concediul, vânează anunţurile companiilor low cost şi fii pe fază, spontan, pregătit cu banii. Mai sunt promoţii de genul „doar azi ai două bilete la preţ de unul” spre o anumită destinaţie. Înscrie-te la newsletterele companiilor aeriene ca să primeşti informaţii despre promoţii.

9. Caută sugestii. Un site interesant este kayak.com, care are o secţiune „Explore”. Aici trebuie doar să introduci oraşul din care pleci, perioada călătoriei (toamna, primăvara…), destinaţia preferată (plajă, schi…) şi, eventual, continentul pe care vrei să ajungi. Se vor afişa sugestii de destinaţii, cu cele mai mici preţuri.

10. Cele mai bune site-uri unde poţi căuta bilete de avion sunt: kayak.com, momondo.com, skyscanner.ro, airfarewatchdog.com, adioso.com, paravion.ro, tripsta.ro, fly.ro, avion.ro, mobissimo.com, vola.ro, cheapflightsfinder.com, matrix.itasoftware.com etc.

11. Nu te feri să faci escale şi chiar să-ţi cumperi biletul de avion pe bucăţi. De asemenea, poţi să aterizezi pe aeroporturi mai îndepărtate de oraş sau chiar să alegi să zbori spre alt oraş apropiat, de unde să iei alt mijloc de transport (trenul, autobuzul).

12. Atunci când găseşti un preţ bun, nu mai sta pe gânduri şi cumpără-l. Preţurile se modifică de la zi la zi, chiar de la oră la oră.

 

 

sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *