Val de caniculă, disconfort termic accentuat și ridicat, în toată țara. Județul Hunedoara sub cod Portocaliu

ANM a emis o atenționare de caniculă și disconfort termic accentuat, valabilă miercuri, 19 iunie 2024, ce vizează județele: Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin și București, iar restul țării se află preponderent sub cod GALBEN de caniculă și disconfort termic ridicat. Meteorologii anunță că, pentru zilele următoare, disconfortul termic accentuat se va menține, în toate zonele țării.

 

„Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, potrivit sursei citate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *