Valea Jiului ar putea avea un traseu de biciclete de 500 de km

Valea Jiului ar putea avea cel mai mare traseu de biciclete. 500 de kilometri de piste de bicicliști ar putea fi realizate în regiunea montană a Văii Jiului, prin Munții Retezat, Vâlcan, Șureanu și Parâng.

Pentru implementarea efectivă a proiectului este nevoie și de susținere din partea autorităților locale. Deja în mai multe zone ale Văii Jiului există deja amenajate astfel de piste pentru bicicliști. Mai multe ONG-uri s-au implicat în realizarea unor astfel de proiecte.

”Aveți aici, în Valea Jiului, tot ceea ce este necesar pentru a face un traseu de cicloturism de anvergură și de atracție. Există cadrul natural de excepție ce înconjoară Valea Jiului, există în Straja, Pasul Vîlcan și Parâng transport pe cablu, există deja o serie de circuite pentru mountain bike, mai ales pentru ceea ce înseamnă secțiunea de cocoborâre, amenajate și există peste tot drumuri forestiere pe care, cu investiții minime, pot fi amenajate trasee de cicloturism”, a spus Cătălin Ganea, președintele Federației Române de Mountain Bike.

Reprezentanții autorităților locale din Valea Jiului, oficiali județeni, dar și investitori privați au participat la întâlnirea prin care se dorește sprijinirea proiectului de dezvoltare a traseelor de cicloturism.

Acest traseu ar putea fi amenajat chiar în cursul acestui an, dacă avem în vedere că reprezentanții autorităților locale și județene și-au asumat, în comun, finanțarea unei astfel de investiții.

”Trebuie să vedem ce înseamnă costurile pentru realizarea acestui proiect, să prindem banii necesari în bugetul pentru acest an și să facem demersurile pentru ca el să fie realizat în cel mai scurt timp”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Perioada de implementare a proiectului este de circa 4-5 ani, însă condiția esențială pentru ducerea la bun sfârșit a investiției este implicarea tuturor primăriilor, dar și a cConsiliului Județean Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *