Valea Jiului face cunoștință cu “orașele de mâine”

Inițiativa Invest in Jiu Valley va fi prezentată marți, 26 martie 2019, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de business din România, Cities of Tomorrow, care aduce anual împreună administrații publice, investitori și reprezentanți ai societății civile.

În 2019 inițiativa Invest in Jiu Valley a fost selectată pentru a fi prezentată în fața întregului public din 83 de proiecte înscrise de administrații publice, investitori și mediul ONG.

Juriul care a evaluat proiectele si care va fi prezent si la eveniment este format din: Marianne Schulze, jurnalist freelancer, Germania; Eugen Panescu, urbanist si fondator Planwerk; Anamaria Vrabie, fondator MKBT; Marius Sorin Hanja, e.on Romania; Sebastian Metz, Director General AHK Romania.

Parteneriatul administrativ este prezentat prin potențialul său, care are ca obiective înființarea unui serviciu pentru facilitarea dialogului între administrațiile publice locale și investitorii externi, construirea unei platforme digitale conectată la o bază de date pentru promovarea oportunităților de investiții în Valea Jiului și atragerea de parteneri prin participarea la evenimente de promovare.

Rezultatele parțiale ale inițiativei:

  • stabilirea unui parteneriat între U.A.T. din Valea Jiului, dedicat atragerii investitorilor;
  • realizarea unei baze de date – proiecte de infrastructură, oportunități pentru investiții, capital uman, potențialul zonei, facilități pentru investitori;
  • realizare de materiale pentru promovare comună, site web profil social media: instagram, facebook;
  • impact lunar: 135.000 de persoane din mediul de business internațional.

Invest in Jiu Valley este prima abordare comună a administrațiilor publice din Valea Jiului cu scopul de a atrage investitorii străini pentru a rezolva problemele de deficit economic din zonă. Acest demers în desfășurare are rolul, totodată, de a promova imaginea unei comunități deschise regenerării socio-economice post-miniere.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *