Valeriu Gheorghiţă, noul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „prof. dr. Agrippa Ionescu”

Serviciul Român de Informaţii anunţă, miercuri, într-un comunicat, că începând cu 1 martie 2022, domnul colonel doctor Valeriu Gheorghiţă va face parte din echipa medicală a Serviciului Român de Informaţii, preluând funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „prof. dr. Agrippa Ionescu”. Acesta a fost eliberat, marţi, de la şefia Comitetului de coordonare a vaccinării.

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecţioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „ dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este şef de lucrări, transmite SRI.

În ultimii doi ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă s-a implicat activ în combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

„La conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală. Conducerea SRI îi urează bun venit”, se menţionează în comunicat.

Premierul Nicolae Ciucă a decis, marţi, încetarea calităţii de preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării a lui Valeriu Gheorghiţă. Acesta va fi înlocuit de Andrei Baciu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *