Valută şi ţigări peste plafonul legal admis de lege, nedeclarată, confiscată la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul unei acţiuni specifice, desfăşurate pe raza localităţii de frontieră Scoposeni, au descoperit  asupra unui bărbat cu dublă  cetățenie, română și R. Moldova, 25.350 de euro ascunşi în folie de aluminiu în buzunarul hanoracului şi sub o centură tip brâu.

În ziua de 10 martie a.c., în jurul orei 22.20, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de compentenţă, a oprit în trafic, pentru control, pe DN 28, care face legătura între Iaşi şi Albiţa, în apropierea localităţii Scoposeni, un autocar marca Setra, înmatriculat în România, cu destinaţia Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanelor, poliţiştii de frontieră descoperind astfel asupra lui M.R., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, 15 pachete de rezerve cu tutun încălzit şi 25.350 de euro, în cupiuri de câte 50, 100 respectiv 200 de euro, ascunşi în folie de aluminiu, în buzunarul hanoracului şi sub o centură tip brâu.

Cu privire la cele constatate, M.R. a declarat că tutunul l-a achiziţionat pentru consum, iar suma de bani a obţinut-o din vânzarea unui autoturism.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii celor 15.350 de euro care depășeau plafonul legal admis de lege şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *