Vechiul telescaun din Parâng primește cabluri noi

Cablul telescaunului vechi din stațiunea montană Parâng va fi înlocuit. Autoritățile locale de la Petroșani realizează “înlocuire cablu purtator-tractor pentru telescaunul vechi din Parâng, municipiul Petroșani județul Hunedoara (furnizare și lucrări de montaj)”. Contractul are ca obiect furnizarea cu mențiunea de cumpărare a produselor pentru telescaunul vechi din Parâng, și include operațiunile cu titlu accesoriu furnizării produselor, respectiv lucrările de montaj a acestora. 285.000 de lei este valoarea lucrărilor ce vor fi executate la vechiul telescaun din stațiunea montană Parâng.

“Având în vedere și faptul că există deja un număr de 5 matisări efectuate, montarea acestuia fiind făcută în anul 2002 (…) se impune înlocuirea în totalitate a acestuia precum și execuția lucrărilor de montaj a noului cablu purtător-tractor achiziționat. Nu se execută lucrări la subsistemele electrice, mecanice, component mecanice la instalațiile de forță și comandă, protecție, securitate, blocaj și telecomunicații”, arată autoritățile locale de la Petroșani.

Vechiul telescaun din Parâng a fost pus în funcțiune în anul 1973. Telescaunul asigură accesul spre partea superioară a stațiunii Parâng până la cota 1680 de metri, unde se află majoritatea cabanelor și a pârtiilor de schi din stațiune.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *