Vești bune pentru posesorii de autoturisme

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi,  împreună cu Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, au identificat astăzi spațiul în care urmează să funcționeze, în regim permanent, Biroul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor de la Petroșani. Spațiul în care va funcționa este proprietate publică a municipiului Petroșani și a fost pus la dispoziția Instituției Prefectului – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor cu titlu gratuit.

Acest birou zonal de Înmatriculare a Vehiculelor este funcțional din luna septembrie a anului trecut, însă acum funcționează într-o singură încăpere și doar o zi pe săptămână. Din acest motiv, împreună cu Instituția Prefectului de Hunedoara, în subordinea căreia se află la nivel județean acest serviciu, administrația publică locală de la Petroșani a identificat soluții pentru alocarea unui spațiu suplimentar, astfel încât să se poată ajunge la un program zilnic, mai ales că biroul deservește întreaga populație de la Hațeg la Uricani.

„Este practic o normalizare a instituțiilor, care trebuie să fie în slujba cetățeanului, și reprezintă pași concreți către descentralizarea serviciilor și apropierea acestora de oameni. Aceste demersuri nu se vor opri aici și am demarat procedurile astfel încât în curând și examenul teoretic pentru obținerea permiselor auto să poată fi susținut la Petroșani”, a declarat primarul municipiului.Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

De asemenea, Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a subliniat că acțiunile în acest sens reprezintă o apropiere a instituțiilor de oameni, iar pentru deservirea biroului de la Petroșani vor mai fi angajate încă 4 persoane.

„Dorim ca instituțiile statului, Înmatriculările, Permisele Auto, care țin de Instituția Prefectului, să vină către oameni. Toți beneficiarii, de la Hațeg până în Valea Jiului să se concentreze pe acest Birou de Permise și Înmatriculări, care va fi în Petroșani, cu sprijinul domnului primar Tiberiu Iacob – Ridzi care a pus la dispoziție Instituției Prefectului spațiul în comodat. Noi vom face toate investițiile necesare astfel încăt această instituție să fie perfect funcțională. Dorim pe viitor ca și examenul teoretic, sala, să nu se mai desfășoare pentru toată lumea la Deva, ci să concentrăm pentru acest areal totul la Petroșani”, a subliniat Călin Petru Marian, Prefectul Județului Hunedoara.

Programul de funcționare al Biroului Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor de la Petroșani va fi modificat cel mai târziu începând cu data de 1 ianuarie 2022, după ce va fi angajat personal suplimentar care să deservească acest serviciu.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *