Vești bune pentru tinerii din Deva

Guvernul României a aprobat joi, 9 iulie 2020, Hotărârea privind transmiterea imobilului 5153 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MapN) în domeniul public al municipiului Deva, județul Hunedoara, și modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Este vorba despre 28 de hectare de teren ale MapN (actualul Poligon al Armatei), aflate în zona Archia.

Acest teren va fi atribuit conform Legii nr. 15/2003, tinerilor din Deva, cu vârsta între 18 și 35 de ani, pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în ordinea în care au depus cererile și cu respectarea criteriilor și a condițiilor prevăzute de lege.

Următorul pas este aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care să configurăm rețelele de utilități, să parcelăm terenul și apoi să il atribuim tinerilor și să semnăm cu aceștia contractele de atribuire.

Avem peste 1100 de tineri, cu domiciliul în Deva, care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe.

Demersurile pentru transferarea terenului din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în proprietatea Municipiului Deva au început în anul 2014. Mă bucur că am reușit să finalizez cu succes acest demers în mandatul meu de primar.OK

Sunt convins că mulți tineri vor opta să rămână în Deva. Ei sunt viitorul nostru și merită să depunem toate eforturile pentru a-i susține și a-i ajuta!

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *