Vetuța și Călin pun cruce PNL Hunedoara. Primarii celor mai mari comune au plecat la PSD

Ceea ce intuiam că se va întâmpla, în urmă cu vreo doi ani, se întâmplă acum: PNL Hunedoara, sub bagheta șuie și arogantă a Vetuței Stănescu și sub orgoliul rural greu de măsurat al prefectului Călin Petru Marian, autopropus candidat, se năruie chiar înainte de cel mai important set de alegeri din ultimul deceniu.

Buni la povești (despre politică) de adormit copiii proști dar complet neștiutori în politică, Vetuța și Călin au crezut, probabil, că e PNL-ul lor și îl pot duce acasă. Au alungat pe (ai zice) oricine credea altceva – dar nu pe oricine, ci dintre cei mai buni. De dus acasă partidul/ organizația, poate îl vor duce, dar doar ca pe o gioarsă în culori șterse, o amintire vagă din ceea ce a fost PNL Hunedoara înainte vreme, când avea un cuvânt greu de spus în județ.

La zi, încă un primar de mare comună hunedoreană, Marius Omotă, de la Ilia, a trecut în barca PSD Hunedoara, pe față, fără emoții. Asta după ce alți doi primari de mari comune hunedorene, Victor Stoica, de la Pui, și Ovidiu Furdui, de la Crișcior, au renunțat să se mai lupte cu aroganța și nepriceperea politică a tandemului Vetuța-Călin and Co. Nu cred că le-a fost ușor niciunuia dintre ei: sunt liberali de cursă lungă și au muncit mult în partid.

Și hemoragia liberală hunedoreană e departe de a se fi oprit. Cu ce oaste va intra (mini)PNL-ul Vetuței Stănescu în lupta electorală? Nimeni nu știe, dar șansele de a ieși onorabil din competițiile ce vin sunt cam duse.

Un calcul rapid, făcut de noi, arată că, în acest moment, controlul politic PSD direct, pe față, prin administrațiile locale hunedorene, a urcat la cel puțin 62 la sută, valoare minimală calculată fără a ține seama de corecții care ar adăuga. La acest control direct, pe baza analizelor de la alegerile precedente, se adaugă administrații locale unde PSD beneficiază de un sprijin indirect care poate ajunge la jumătate din opțiuni. Fără comentarii.

În aceste condiții, PNL Hunedoara are șanse mari să primească o corecție strașnică din partea electoratului hunedorean la alegerile din acest an, ceea ce ar fi mortal pentru organizația liberală.

Între timp, conducerea PNL Hunedoara nu are niciun comentariu de făcut la pierderile uriașe pe care le are – totuși, le-au plecat oameni care au construit și consolidat această organizație, oameni care, în alte vremuri, au făcut din liberalii hunedoreni o propunere politică onorabilă.

Vetuța și Călin se ocupă, în schimb, de mici păruieli de crâșmă cu Laurențiu Nistor și Costel Avram, evident pe rețelele de socializare unde se simt confortabil lăudați de propriii postaci. Păruieli care nu interesează pe nimeni, ci doar hrănesc orgoliul lor de politicieni de cafenea. Desigur, la păruieli, curajul e mare, dar la candidat la șefia CJ Hunedoara împotriva PSD, așa cum ar fi obligată de decizia conducerii naționale liberale, dispare curajul președintei PNL Hunedoara.

Vae victis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *