Cum a ajuns tânărul din Bixad cu mașina într-un panou publicitar, la Deva

La data de 26  august 2022, în jurul orei  00:10,  Poliția Municipiului Deva a fost sesizată în legătură cu faptul că, la intersecția dintre strada Griviței și Calea Zarandului, din Deva, un bărbat care conducea un autoturism a pierdut controlul volanului şi a lovit un panou publicitar.

Poliţiştii care s-au deplasat la  fața locului au stabilit că autoturismul în cauză a fost condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Bixad, judeţul Covasna. Cu privire la conducătorul auto, poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor efectuate, că nu deţine permis de conducere.

Totodată, cu ocazia testării tânărului cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,75 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost transportat la o unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

 

La data de 25 august 2022, în jurul orei 16:25, poliţiştii Formațiunii Rutiere Lupeni au depistat în trafic, pe strada Revoluției, din Lupeni, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Vulcan, care conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

 

La data 25 august 2022, în jurul orei 18:10, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au oprit în trafic un vehicul tip ATV, care se deplasa pe DJ 706A, din  direcția Băița-Crăciunești, şi era condus  de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Băița.

În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar ATV-ul nu era înmatriculat în circulație.

 

În cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

 

         Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

         Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *