VICTORIE CA O CUPĂ A SPERANȚEI: Kovesi procuror șef al UE, în ciuda spasmelor pesediste

Arhitectura prostiei, a relei-voințe, a golăniei și a periferiilor din politica românească a devenit ușor de recunoscut în întreaga Uniune Europeană. Numai că, spre deosebire de noi, români pătimași, care ne mâncăm zilele urmărind și comentând valul de otravă pe care nu se oprește a-l vărsa pesedismul dăncilian și tăricenist, oamenii politici din restul Europei au atitudinea corectă: ignoră prostia, reaua-voință, golănia și izul de periferie venind dinspre social-democrația românească și își văd de treabă.

Așa s-a întâmplat cu Laura Codruța Kovesi, „oaia neagră a guvernului propriei țări” cum au numit-o jurnaliștii de la Le Figaro, românca ce a înfruntat, în drumul către funcția de procuror șef al UE, o presiune fără precedent din partea unor concetățeni, politicieni de prea-îndoielnică moralitate. Spunea ieri Tăriceanu, de sub vertebrele sale măcinate de repetată încovoiere umilă, că promovarea Laurei Codruța Kovesi ar fi „un triumf al mediocrității, al slugărniciei, al duplicității”: în fapt, liderul căzut al ALDE, frate de cruce al infractorului Dragnea, și-a descoperit, în sfârșit, oglinda din baie și și-a făcut autoportretul, bine sugerat în triada care îl definește perfect și pe care o demonstrează cu prisosință: mediocritate, slugărnicie, duplicitate.

Din fericire, nici atoate-periferica Dăncilă, nici încovoiatul lipsit de vertebre Tăriceanu, nici alți clămpănitori cu nădragii în vine din politica românească nu sunt luați în seamă de lumea civilizată din politica europeană. Laura Codruța Kovesi a fost judecată după standarde profesionale ale civilizației europene, iar susținerea care a venit de la românii respectați din Parlamentul European a fost un plus mult mai important decât tărăboiul dezarticulat și isteric dinspre ograda roșie și tehuie românească.

Până la urmă, Laura Codruța Kovesi, o femeie, va fi primul român într-o funcție de asemenea responsabilitate la nivelul Uniunii Europene, va fi primul procuror șef al Uniunii Europene, va fi persoana care va coordona strategic una dintre cele mai importante activități puse în slujba siguranței, justiției și bunului mers al uniunii. Pentru asta, ar trebui să fim mândri, ca români, dar s-a ales de mult praful de unitate românească atunci când e vorba de educație, profesionalism, inteligență, civilizație.

Dar, în ciuda negurii care încă stă pe România politică, întunecându-ne mare parte din aceste zile, victoria dreaptă și cinstită a Laurei Codruța Kovesi este ca o cupă a speranței, pe care o tot căutam în ultima vreme.

Iar exemplul politic european ar trebui să ne dea puterea de a schimba felul în care privim ceea ce ni se întâmplă. Până la urmă, și pentru noi, acasă, o atitudine bună ar fi aceea de a ignora lipsa de demnitate și onoare cu care pesedismul dăncilian și tăricenist vrea să supună societatea românească: credem că povestea asta sumbră e aproape de sfârșit, iar noi avem lucruri mai multe și mai bune de făcut, dincolo și departe de mizeria toamnei politice românești 2019.

(Credit foto: Mediafax, Alexandru Dobre)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *