(VIDEO) Bobouțanu, despre contractul cu PROSERV: ”Nu ne putem juca cu curățenia din municipiul Hunedoara”

Consilierii locali din municipiul Hunedoara au aprobat, în ședința ordinară de vineri, majorarea tarifelor practicate de către SC PROSERV SA Hunedoara, pentru activitățile de salubrizare din localitate.

În memoriul tehnico-economic privind justificarea modificării tarifelor, operatorul a motivat necesitatea modificării tarifelor invocând următoarele : creșterea salariului minim pe economie de la 900 de lei în 2014, la 1450 de lei de la 1.02.2017; creșterea redevenței de la 5911 lei/lună la 6079 lei/lună.

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, precizează că adoptarea acestei hotărâri de către consilierii locali reprezintă ”un lucru de normalitate”.

Cum comentați dumneavoastră votul acesta, care a fost dat pentru majorarea tarifelor la serviciile executate de ProServ?

Dan Bobouțanu: Faptul că această hotărâre de consiliu local a fost aprobată de către consilierii locali este un lucru de normalitate. Până la urmă, noi trebuie să avem relații corecte și principiale cu toți concesionarii de pe domeniul public. Și iată că, de această dată, consilierii locali au ascultat și analiza de cost făcută de reprezentanții societății, au ascultat și analiza făcută de Direcția Economică și de către administratorul public al orașului. Dezbaterile sunt firești, ele întotdeauna vor exista, dar aici nu suntem să judecăm pe anumite partipriuri, ci suntem să judecăm pentru oraș. Nu ne putem juca cu municipiul Hunedoara, nu ne putem juca cu curățenia din municipiul Hunedoara.

Este un contract controversat. Cum se derulează activitatea între această firmă și primărie?

Dan Bobouțanu: Dumneavoastră puteți să îi spuneți contract controversat. Eu nu îi pot spune contract controversat, pentru că acest contract debutează în urmă cu ani și ani de zile. L-am găsit în primărie și, dacă ar fi avut un aspect de nelegalitate, cu siguranță ar fi fost reziliat de atunci.

Este un contract care se derulează și în mandatul meu. Curățenia orașului se face în baza unor comenzi pe care le dăm noi. Căutăm să ținem lucrurile sub control, adică să nu dăm comenzi de dragul de a da, dar nici să nu dăm comenzi doar ca să faultăm pe cineva. Eu, din punctul meu de vedere, spun că se poate ca orașul să fie și mai curat și, totodată, este și o condiție: ca noi, cetățenii, să păstrăm ceea ce se face. Dar, în principiu, contractul îndeplinește normele de legalitate fără doar și poate.

Proiectul a trecut cu 13 voturi ”PENTRU” și 4 abțineri.

Anamaria NEDELCOFF

 

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

2 comentarii la „(VIDEO) Bobouțanu, despre contractul cu PROSERV: ”Nu ne putem juca cu curățenia din municipiul Hunedoara”

 • 28 iulie 2017 la 19:47
  Permalink

  Cat de penibil e acest personaj. In urma cu un an a blocat marirea tarifelor de cate ori a putut. Acum da lectii de „partipriuri”. E campion la demagogie ieftina.

  Răspunde
  • 30 iulie 2017 la 17:22
   Permalink

   Cât de penibil ești, Călin Bobora, că nu ești în stare să îți asumi opiniile!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.