Violeta Alexandru: ”Sunt un om corect, ca și voi!”

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii:

”Nu există bani pe care ni-i dă Statul. Statul înseamnă un sistem care colectează fonduri din taxele și impozitele celor care muncesc și le administrează. Problema este să le administreze bine, nu să le irosească, să le canalizeze cu adevărat spre cei care au reală nevoie de sprijin. Acesta este angajamentul acestui Guvern. Și muncim pentru acest lucru.

Dar, dacă oamenii se gândesc cum să facă să se pensioneze mai devreme, scopul în viață devine cum să facă să lucreze la stat (adică tot din bani publici), când este cel mai bun moment să plece din țară, resursele se împuținează și acest lucru se va simți în calitatea din ce în ce mai slabă a serviciilor. De aceea, prioritățile mele rămân:

– Să reușesc să fac cererea de muncă și oferta din piață să se întâlnească, să lucrez cu oameni care știu să facă recrutare, oameni care înțeleg cererea din piață, cărora le pasă și lucrează pentru rezultate. #ANOFM schimbat radical. Ori produce rezultate, ori taie legăturile cu firme care amestecă funcționarii cu trainerii, ori …

– Să îi respect pe toți cei care muncesc cinstit, sancționându-i pe cei care ocolesc legea, crezându-se descurcăreți, sfidându-i pe oamenii cu bun simț, până ajung aceștia din urmă să fie dezamăgiți și să renunțe la a mai ajuta această țară. #ITM fără legături cu cei care trebuie controlați, fără favorizarea unora și hărțuirea altora!

– Să întorc sistemul către cei cu nevoi reale. Respectul meu este 100% onest pentru oamenii cu dizabilități ca și pentru cei care au muncit o viață și care nu merită să fie tratați cu aroganță sau să fie ignorați. #Casedepensii pentru pensionari. Nu există alternativă, nu accept compromisuri.

Am nevoie de toți cei care vor să pună umărul. Este nevoie de muncă, pe toate planurile. Nu se poate să fii plătit din bani publici și să nu muncești, dar să rămâi în funcție pentru că ai vechime sau pentru că te protejează legea. Legea îi protejează pe cei cinstiți, fiecare dintre noi trebuie să ia o oglindă în mână și să se uite bine. Nu se poate să îi „vânăm” pe antreprenorii care plătesc salarii, dezvoltă afaceri cinstite, dar să le vrem banii ca să aibă bugetul public resurse.

Voi căuta în fiecare zi toate oportunitățile pentru informatizarea sistemelor de lucru din instituțiile pe care le coordonez. Aici aud în fiecare zi: nu se poate! Am o veste de început de an: Se poate! Cred, din experiență, că este mai bine să vorbesc cât mai puțin aici, deși este tema pe marginea căreia se culege cel mai ușor simpatie, lăsând rezultatele să vorbească.

2020, anul în care voi face tot ceea ce pot ca cei corecți să se simtă reprezentați. În București se va vedea, făcând parte dintr-o organizație care a înțeles schimbarea. Nu știu dacă va fi simplu sau nu, dar am șanse. Pentru că sunt un om corect. Ca și voi.”

 

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *